Sedma sezone čuvene serije Igra prestola počela je sa emitovanjem, a tim povodom je centar Beograda, poput Londona pre nekoliko dana, postao staza kojom su prošetali Beli hodači, centralni negativci popularne sage epske fantastike.

Zima je stigla u Beograd, sa sve zamkom iz Vesterosa koji je postavljen pored Terazijske česme, odakle su i krenuli Beli Hodači u šetnju centralnim gradskim ulicama.

Postavljanje maski počelo je rano jutros, a kako su nam rekli, trajalo je nekoliko sati.

Šetnja ledenih ljudi, obučenih u kostime popularne televizijske serije, koju je predvodio Kralj noći, završena je ispred Doma omladine Beograda, gde je za najvernije ljubitelje serije prikazana prva epizoda pretposlednje sezone Igre prestola, koja je u toku noći imala premijeru u Americi.

Koliko se moglo videti iz trejlera za nove epizode, “majka zmajeva” Deneris Targerijan vraća se u Vesteros s namerom da postane vladarka Sedam kraljevstava, a njena prva destinacija je Krajoluj u kome je rođena, dok je kraljica Sersei okružena neprijateljima koji nadiru sa svih strana, a kralj na severu Džon Snežni pokušava da pripremi odbranu od zime koju sa sobom nose Beli hodači, ako probiju Zid.

Serija je inače saznovana na popularnom serijalu romana Džordža R.R. Martina “Pesme leda i vatre”. Interesantno je da je radnja serije “prestigla” knjige, tako da nove epizode nemaju pisani predložak, te je rasplet borbe za presto u Vesteresu poznat samo uskom krugu ljudi koji učestvuju u snimanju serije.

Sedmu sezonu Igre prestola gledaoci u Srbiji od danas mogu pratiti na kanalima HBO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + eighteen =