Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin u slobodno vreme piše poeziju, a mnoge od njegovih pesama dobile su muzičku podlogu i spot. Među njima je i „Letim nad Rusijom“, objavljena na sajtu Sputnjika.

Srpska redakcija Sputnjika je na svom sajtu, uz dozvolu Rogozina, objavila njegovu prvu u seriji pesama koje će objaviti, „Letim nad Rusijom“, koja je posvećena veličini i lepotama ove zemlje.

„Letimo nad Rusijom, nad Krimom i Kakvazom. Koliko je potrebno vere i snage za raznolikost. Vredi se potruditi da bismo sačuvali poklon predaka“, jedna je od poruka ove pesme.

U njoj su opevani i talasi Bajkalskog jezera i ruske teritorije iza „polarne svetlosti“.

Potpredsednik ruske vlade je objedinio poeziju koju piše, muziku i video-materijale sa svojih čestih putovanja po ruskim prostranstvima prepunim iznenađujućih prizora.

On u svojim pesmama opisuje prizore od večnog leda Arktika do sunčanog Krima, od dalekoistočnih stepa do evropskog šarma Sankt Peterburga, od tajgi Sibira i divljih konja do najsavremenijih postrojenja kosmičkog programa Rusije.

I Rogozinova supruga Tatjana piše poeziju, a poznata je njena pesma „Leteti“, posvećena prvom letu ruskog putničkog linijskog aviona „MC-21“. Njenu kompoziciju „Toplo je zbog ljubavi“ peva ruska pevačica Alsu, koja je predstavljala Rusiju na Pesmi Evrovizije 2000. godine.

Izvor: YouTube/Sputnjik Srbija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − one =