Prvi čovek Asocijacije Gran Pri vozača (GPDA) Aleks Vurc rekao je da je Formula 1 ponovo postala autentična time što su vozači u ovogodišnji bolidima pronašli novi izazov.

Ovogodišnji bolidi su mnogo duži i širi, imaju veće pneumatike, što ih čini mnogo bržima u odnosu na prethodne, ali će vozačima biti mnogo teže da im pronađu granice.

Posle otvaranja sezone u Australiji, gde je Sebastijan Fetel iskoristio to što se Luis Hamilton zaglavio iza Maksa Ferstapena posle odlaska u boks, Vurc smatra da bi ljubitelje Formule 1 trebalo da raduje to što će ponovo biti svedoci pravog trkanja.

Austrijanac, koji je na čelu GPDA od 2014. godine, kaže da su povratne informacije koje je dobio od vozača ohrabrujuće, iako priznaje da postoji prostor za naredak u određenim oblastima.

Vozačima se sviđaju bolidi. Formula 1 je ponovo autentična, primamljiva i lakše je to ‚prodati‘. Ako ćujete višestrukog svetskog šampiona kako nema dah preko radija pošto želi da bude brži i napada, ne treba vam objašnjenje da je fizički teško i ujedno izazovno voziti takav bolid. Tokom svakog kruga morate da vozite kako najbolje umete i to je sjajno. Zato smatram da je pravac u kojem idemo dobar“, rekao je Vurc.

Iako je zadovoljan razvojem bolida, Vurc priznaje da treba raditi na smanjenju razlike između tri najbolja tima i ostalih.

Da imam listu želja, rekao bih da bismo imali neizvesnije takmičenje kada bi postojale manje razlike između timova. Tada će se uzbuđenje samo povećavati, Formula 1 će biti konkurentna, autentična i uzbudljiva. Idemo u tom smeru“, istakao je Vurc.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda trkom za Veliku nagradu Kine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + eleven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.