Vulin: Dokazano da moja supruga ima tetku u Kanadi i da je stan isplaćen

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Uprava za sprečavanje pranja novca potvrdila da tetka njegove supruge u Kanadi postoji i da je isplatio stan pre nego što je postao funkcioner.

Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je, po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja, a na zahtev redakcije „Insajdera“, oznaku tajnosti sa izveštaja o kontroli porekla novca kojim je Vulin kupio stan.

U dokumentima se i dalje ne može videti izmedju kojih fizičkih lica je izvršena transakcija u iznosu od 204.800 evra, za koliko je kupljen stan današnjeg ministra odbrane, ali je otkriven identitet tetke iz Kanade.

Vulin je za „Blic“ rekao da smatra da je sada „sve razjašnjeno“ i dodao da je Agencija za borbu protiv korupcije istraživala njegove bankovne račune, „ali i putovanje njegovog dvogodišnjeg sina“.

„Proveri su bile podvrgnute i naše komšije koje su stan u istoj zgradi kupile u septembru 2012. Pošto je utvrdjeno da nemaju veze s nama i da smo mi stan isplatili pre nego što sam je postao funkcioner, Uprava za sprečavanje pranja novca je odlučila, kao i Specijalno tužilaštvo i Osnovno tužilaštvo, da u kupovini stana nema elemenata krivičnog dela i okončali su istragu“, rekao je Vulin.

Agencija za borbu protiv korupcije je pre tri godine započela proveru izveštaja o imovini i prihodima Aleksandra Vulina.

Vulin je tada, kako se navodi u prethodnom izveštaju Agencije, rekao da su novac za stan on i supruga pozajmili od suprugine tetke iz Kanade.

„Moji brojni protivnici moraće da nadju neki drugi razlog za napade na mene“, poručio je Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 9 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.