Vulin: Dan državnosti Srbije trajan izvor i nadahnuće budućim pokolenjima

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je danas pripadnicima Vojske Srbije (VS) i Ministarstva odbrane 15. februar, Dan državnosti, navodeći da je taj dan posebno značajan zbog želje srpskog naroda da stvori modernu državu.

Vulin je u čestitki ocenio da je 15. februar „trajan izvor i nadahnuće budućim pokolenjima“ a da su izborom datuma donošenja prvog Ustava Kneževine Srbije i početka Prvog srpskog ustanka za Dan državnosti, gradjani Srbije „potvrdili volju za očuvanjem viševekovne državotvornosti na evropskom putu“.
„Uveren sam da će pripadnici Ministarstva odbrane i VS u predstojećem periodu istrajati u nastojanju da Srbija dobije svoje mesto i postane uvažen segment ka uključivanju u regionalne, evropske i svetske integracije. Želim da zajednički uspemo da u narednom periodu pokažemo da smo na dobrom putu da postanemo značajan činilac novih bezbednosnih tokova u Evropi i svetu“, naveo je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

Praznik Dana državnosti odredjen je odlukom Skupštine Srbije 2001. godine, a od 2012. godine taj dan praznuje se 15. i 16. februara.

Sutra Srpska pravoslavna crkva slavi Sretenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.