Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Vašintonu potpisivanju Memoranduma o razumevanju Vlade Srbije i kompanije Cisko, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Kako se navodi, memorandum su potpisali ambasador Srbije u SAD Đerđ Matković i viši potpredsednik za odnose sa vladama i zajednicama u kompaniji Cisko Majkl Timeni. 

Ovaj memorandum podvlači nameru dve strane da otpočnu razgovore u cilju postizanja dogovora o programu nacionalne agende za ubrzavanje digitalizacije. 

Dostizanje ovog programa može predstavljati strateški potez i izgraditi dugoročno partnerstvo koje bi, kroz ubrzanje nacionalne agende za digitalizaciju, pomoglo rastu BDP-a, otvaranju novih radnih mesta i obezbedilo inovacije i obrazovanje u javnom i privatnom sektoru, dodaje se u saopštenju. 

Cilj memoranduma je da se radi na pristupu koji bi predstavljao zajedničko vlasništvo obe strane i pomogao u privlačenju stranih direktnih investicija, jačanju ekonomskog razvoja, zadovoljenju niza društvenih ciljeva, pružanju mogućnosti mladjim gradjanima da učestvuju u digitalnoj ekonomiji, podsticanju digitalnih inovacija i konkurentnosti i stvorilo prostor za izvozno orijentisane i na znanju zasnovane mogućnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 20 =