Zemljotres magnitude 7,1 pogodio je danas Meksiko, i ubio više od 40 ljudi, rušio zgrade i zakrčio ulice ruševinama manje od dve nedelje nakon zemljotresa koji je na jugu Meksika ubio 90 ljudi.

Graso Ramires, guverner države Morelos, jedne od 32 koje čine federalni Meksiko, objavio je na Tviteru da su tamo 42 žrtve zemljotresa, dok je u glavnom gradu, Meksiko sitiju, prijavljena pogibija dvoje ljudi.

Meksički mediji su objavili slike brojnih srušenih zgrada u gusto naseljenim delovima glavnog grada i obližnje Kuernavake. Iz jedne zgrade se digao stub dima.

Alfredo del Maso, guverner države Meksiko, u kojoj je glavni grad, naveo je da su nastradali radnik u kamenolomu kog je ubio odron i još jedna osoba na koju je pala bandera.

Medjunarodni aerodrom u glavnom gradu je obustavio rad dok se ne proveri eventualna šteta.

Ranije tokom dana je širom grada održavana vežba pripravnosti na godišnjicu razornog zemljotresa iz 1985. koji je ubio hiljade ljudi i razorio velike delove Sjudad Mehika.

Najveći deo grada je izgradjen na dnu nekadašnjeg jezera, te tlo pojačava efekte zemljotresa čak i ako je stotinama kilometara daleko.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 7 =