Gradski menadžer Goran Vesić posetio je danas desetogodišnjeg dečaka iz Avganistana Farhada Nurija koji je od svojih radova napravio izložbu i sav prikupljeni novac odlučio da pokloni za lečenje sedmogodišnjeg Nemanje Damčevića kome je posle operacije tumora na mozgu potreban novac za terapije.

„Beogradjanin se retko postaje rodjenjem. Beogradjanin se postaje duhom koji nosite u sebi. Beogradjanin si ako voliš, čuvaš i poštuješ svoj grad. Beogradjanin si ako voliš druge ljude i ako si solidaran sa drugima“, rekao je Vesić koji je posetio dečaka u Centru za azil.

Kako je naveo Vesić, mali Farhad Nuri koji je zajedno sa svojom poridicom privremeno u Beogradu, svojim gestom je postao Beogradjanin.

„Kao što je Srbija primila njega i njegovu porodicu, kao i mnoge druge migrante, pruživši im sigurnost i poštovanje tako je i on odlučio da pomogne drugom dečaku iz Srbije koji je u nevolji. Došao sam da mu zahvalim u ime Skupštine grada, da mu kažem da je postao Beogradjanin i da Srbija želi da primi njega i njegovu porodicu“, naveo je Vesić.

On je izrazio nadu da će Farhad i njegova porodica ostati u Beogradu, da će on jednog dana postati veliki umetnik i planetarno poznat, a da ćemo „imati čast da kažemo da je on srpski umetnik avganistanskog porekla“.

Vesić je od dečaka kupio dve slike po ceni od 6.000 dinara.

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić je rekao da je nekada dovoljno da mala deca nauče odrasle nečemu u životu.

„Želim da mu se zahvalim na ovoj lekciji, naročito zbog ljudi u Srbiji koji ponekad nisu spremni da te lekcije prihvate“, rekao je Cucić.

Humanitarni računi za pomoć Nemanji otvoreni su kod Komercijalne banke pa svi koji mogu da pomognu mogu uplatiti na: Dinarski 205-9011007127981-39 Sandra Damčević, korisnik računa Nemanja Damčević i devizni za uplate iz inostranstva: RS35205903102407124975.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =