Gradski menadžer Goran Vesić ponovio je da je tokom novogodišnjih praznika oko 130.000 turista posetilo Beograd i da je grad od toga zaradio oko 30 miliona evra.

Podsetimo, nedavno je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da je netačna tvrdnja da je glavni grad imao prihod od 30 miliona evra od posete oko 100.000 stranih turista tokom novogodišnjih praznika, već da je to ukupan novac koji je ostavljen u turističkim i trgovinskim objektima.

Vesić je za Radio-televiziju Srbije kazao da je godišnja zarada od turista oko 800 miliona evra i da se broj turista svake godine povećava za oko 20 odsto.  

Prema njegovim rečima, turizam je za Beograd najznačajnija privredna grana.

„Živimo kao grad od turizma“, kazao je Vesić.  

Normalizacija saobraćaja na Brankovom mostu 12. februara

Govoreći o infrastrukturnim radovima u gradu, Vesić je kazao da se puštanje za saobraćaj još jedne trake na Brankovom mostu očekuje 12. februara, čime će saobraćaj na tom mostu potpuno biti normalizovan.  

Vesić je kazao da će ove godine početi rekonstrukcija Trga republike, Nušićeve ulice, nastavak širenja pešačke zone, kao i rekonstrukcija Ulice kneza Miloša.  

„Ove godine (u Kneza Miloša) očekuje nas rekonstrukcija trotoara, sledeće godine gradićemo podzemni parking ispod cele ulice“, kazao je Vesić.  

Dodao je da uređenje očekuje ceo potez od Ruzveltove do Kalemegdana.

Tunel koji će povezivati Savu i Dunav

Vesić je najavio raspisivanje tendera za tunel koji će povezati Savu i Dunav.  

„Tunel će početi negde kod sadašnje autobuske stanice u Savskoj i završavati se kod Pančevačkog mosta“, kazao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − nine =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.