Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić osvojio je, prema preliminarnim rezultatima, 82,6 odsto podrške birača koji su u nedelju učestvovali na izborima u Preševu, izjavio je danas agenciji Beta koordinator radnog tela za predsedničke izbore u tom gradu Agim Imeri.

Imeri je agenciji Beta rekao da su to rezultati na osnovu obradjenih 32, od ukupno 38 biračkih mesta.

On je izjavio da je predsedničke izbore u opštini Preševo obeležila izuzetno mala izlaznost u mestima gde žive Albanci, tako da su na sedam biračkih mesta glasačke kutije ostale prazne, odnosno u njih nije ubačen nijedan glasački listić.

„Nakon zatvaranja biračkih mesta utvrdjeno je da su bez ijednog glasačkog listića bile kutije u sedam biračkih mesta: u Bukovcu, Kurbaliji i Miratovcu, kao i po dva biračka mesta u selima Raince i Crnotince. U drugim biračkim mestima gde žive Albanci bilo je po manje od deset glasačkih listića“, kazao je Imeri.

Imeri je rekao i da se glasanje na predsedničkim izborima odvijalo bez ikakvih problema, kao i da je jedini prigovor na tok glasanja, na biračkom mestu broj 21 u selu Slavujevac, povučen.

U opštini Preševo u nedelju je na izbore izašlo 2.451 glasača od 38.405 gradjana s pravom glasa.

Osim u opštini Preševo, albanski birači bojkotovali su predsedničke izbore i u opštini Bujanovac gde na šest biračkih mesta nije ubačen nijedan glasački listić, dok je na ostalim biračkim mestima gde glasaju Albanci, kao i u Preševu, bilo manje od po deset glasačkih listića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.