У оквиру пројеката-манифестација у области заштите животне средине за 2017. годину „Дечији зелени караван“ , 17.11.2017. на дан еколошких покрета, деца из основне школе „Братство јединство“ су посетила предузеће Божић и синови. Деца су у предузећу које се бави рециклажом електричног и електронског отпада, видела где завршава њихов компјутер када се више не користи.

Пројекат реализује Удружење грађана ЕКОПАН Панчево, а суфинансира Град Панчево- Градска Управа- Секретаријат за заштиту шивотне средине.

Стални напредак друштва условљава убрзани развој савремених технологија што доводи до све веће производње и употребе различитих електричних уређаја и опреме без којих је свакодневни живот немогуће замислити. Када из било ког разлога ова ЕЕ опрема постане неупотребљива, претвара се у опасан електронски отпад о коме се треба побринути. Често тај отпад завршава на дивљим депонијама где угрожава животну средину, стога је циљ овог пројекта унапређење знања, тј. едукација првенствено школске деце, учитељица али и шире заједнице-грађана града Панчева о могућностима рециклаже електронског и електричног отпада, посебно комјутера које они користе свакодневно, као и организовање манифестације посете предузећу Божић и синови где су на лицу места видели процес рециклаже.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + sixteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.