30. март, датум када је на седници СО Ковин 1995. године донета Одлука о оснивању Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин као самосталне установе, колектив обележава као свој Дан.

30. март, датум када је на седници СО Ковин 1995. године донета Одлука о оснивању Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин као самосталне установе, колектив обележава као свој Дан.
И ове године, поводом Дана библиотеке, у Ковину и у огранцима у Баваништу, Скореновцу, Плочици, Делиблату, Мраморку, Гају и Дубовцу организован је упис чланова са попустом од 50 %.
Такође, поводом празника установе, расписан је литерарни конкурс у циљу популарисања књиге и читања. Право учешћа имали су ученици свих основних и средњих школа са подручја ковинске општине. На Конкурс је пристигло укупно 79 радова из следећих школа: OШ „Јован Јовановић Змај”, OШ “Ђура Јакшић”, OШ „Десанка Максимовић”, OШ “Сава Максимовић”, OШ “Миша Стојковић”, OШ “Предраг Кожић” и из Гимназије и економске школе “Бранко Радичевић”.
Теме су биле прилагођене узрасту ученика, а предложили су их професори разредне наставе и професори српског језика из наших школа. За ниже разреде основних школа, теме су биле Моја школа; Мој хоби; Животиња коју волим; Сва природа пева и цвета.
Жири је наградио следеће ученике:
1. Јована Ника , ученица првог разреда ОШ „Сава Максимовић„ Мраморак за рад на тему„Сва природа пева и цвета„
2. Анђела Шалипур, ученица четвртог разреда ОШ„ Ј.Ј.Змај„ Ковин за рад на тему„Моја школа„
2. Михајло Шалипуровић, ученик трећег разреда ОШ „Ј.Ј.Змај„Ковин за рад на тему „Мој хоби„
2. Анђела Марковић, ученица четвртог разреда ОШ „Ј.Ј.Змај„Ковин за рад на тему „Моја животиња„
3. Павле Милосављевић, ученик трећег разреда ОШ „Десанка Максимовић„Ковин, за рад на тему „Мој хоби„
Похваљени су следећи ученици: Сања Милосављевић, четврти разред ОШ „ Миша Стојковић„ Гај, Ана Горчић и Нађа Поповски, други разред и Дејан Серво, четврти разред сви из ОШ „Десанка Максимовић„ Ковин, Лука Јереминов, први разред ОШ „ Ј.Ј.Змај„ Ковин.
За више разреде, теме су биле следеће: Нико није као он / она; Када би јастуци проговорили; Зашто је важно васпитање и образовање; Природа је велика а човек је мален.
Од пристиглих ђачких радова, жири је наградио следеће:
1. Матија Милетић, осми разред ОШ „Ђура Јакшић„ Ковин, за рад на тему „Зашто је важно васпитање и образовање„
2. Вељко Васић, пети разред ОШ „Ј.Ј.Змај„ Ковин за рад на тему„Када би јастуци проговорили„
2. Даница Тодореско, шести разред ОШ „Миша Стојковић„Гај за рад на тему „Када би јастуци проговорили„
3. Сара Бјелајац, пети разред ОШ „Сава Максимовић„ Мраморак, за рад на тему „Нико није као он„
3. Иван Љубојевић, пети разред ОШ „Ј.Ј.Змај„Ковин за рад на тему “Природа је велика а човек је мали”
Похваљени су следећи ученици: Ана Џунић, шести разред ОШ „Десанка Максимовић„Ковин за рад на тему „ Када би јастуци проговорили„; Марко Аћимовић, пети разред ОШ „Ђура Јакшић„ Ковин за рад на тему „ Нико није као он“; Ања Ђелић, шести разред ОШ „Десанка Максимовић„ Ковин за рад на тему „ Нико није као она„
Међу средњошколцима, похваљен је Михаило Ђуричанин, 3. разред ГЕШ „Бранко Радичевић„ Ковин за рад на тему „Право или интернет пријатељство„.
Награде и похвалнице уручене су на свечаности у башти Библиотеке, а овим поводом отворена је изложба награђених радова у седишту установе у Ковину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.