Novi Sad — Viši sud u Novom Sadu osudio je na 18 godina zatvora Dušana Buhu (26) iz Bačkog Dobrog Polja zbog ubistva Vojislava Škrbića (39) iz Kaća 2014. godine.

Izvor: Beta

Foto: Thinkstock

Škrbić je ubijen u restoranu „Gondola“ u Novom Sadu.

Miloš Buha (45), koji je u bekstvu od dana ubistva, osuđen je u odsustvu na 15 godina zatvora.

Apelacioni sud je sredinom 2016. poništio presudu kojom su Miloš Buha i Dušan Buha osuđeni na 18 i 15 godina zatvora za ubistvo Škrbića, i predmet vratio na ponovno suđenje.

Vojislav Škrbić je ubijen u pucnjavi 22. maja 2014. godine. Prema izjavama svedoka, na njega i njegovog prijatelja Todora Tucakova (41) pucao je mladić koji je „mirno ušetao u lokal“. Tucakov je tada ranjen.

Dušan Buha predao se 12. juna 2014. godine novosadskoj policiji, a na suđenju je priznao ubistvo Škrbića i rekao da je s njim od ranije imao spor.

Mediji su ranije pisali da je pokojni Škrbić bio „narkodiler“, koji je pre ubistva izašao iz zatvora, u kojem je bio jer je naručio ubistvo konkurenta Branislava Jelačića, koji je ubijen 2004. godine.

U julu 2002. Škrbić je bio ranjen u grudi ispred kluba „Zam“ u Novom Sadu. Nakon toga, napadi na njega bili su organizovani i u Kaću, a preživeo je i zasedu ispred svoga stana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + six =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.