Istraživanje zadvoljstva, odnosno nezadovoljstva gradjana javnim uslugama u Nišu, Pirotu i Beloj Palanci pokazalo je da su gradjani najnezadovoljniji uslugama koje se odnose na legalizaciju objekata, izjavila je danas u Nišu predstavnica Centra za razvoj gradjanskog društva „Protecta“, Zorica Stevanović.

„Iznenadjujuće je da su gradjani obuhvaćeni istraživanjem u najvećem procentu zadovoljni javnim uslugama za koje su se izjašnjavali, a to su rad primarne zdravstvene zaštite, policije, vrtića i osnovnih škola“, kazala je Stevanović na tribini „Ka boljim javnim uslugama u Nišu“.

Ona je istakla da su istraživanja u okviru projekta „Partnerstvom do dobre javne uprave“ koji sprovode Evropski pokret u Srbiji i Centar za evropske politike, uz podršku Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID) i 12 lokalnih partnera medju kojima se nalazi i „Protecta“

„Reč je o dvogodišnjem projektu čiji je cilj da doprinese kreiranju politike usmerene na gradjane u oblasti javne uprave i da unapredi odgovornost nadležnih institucija i Vlade Srbije za kvalitet usluga koje pruža gradjanima“, izjavila je Stevanović.

„Na portalu www.mojauprava.rs gradjani mogu da iznesu mišljenje o kvalitetu javne usluge i da ukažu na problem pri pružanju javne usluge“, izjavila je Stevanović.

Ona je kazala da je posredstvom portala od aprila do novembra prikupljeno više od 1.800 izjava gradjana o njihovom iskustvu s uslugama administrativne službe policije, predškolskih ustanova i osnovnih škola, primarne zdravstvene zaštitite.

Sociolog niškog Doma zdravlja Dušica Ilić rekla je da se zaposleni trude da na najbolji mogući način organizuju rad službi u toj ustanovi, ali i pored zakazivanja dolazi do gužvi, te ima potrebe za povećanjem broja zaposlenih, ali to zavisi od državne vlasti.

Predsednica Centra za samostalni život invalida Katica Randjelović kazala je da se poslednjih godina povećao kvalitet javnih usluga, ali da treba da se dalje poboljšava, posebno za osobe sa invaliditetom.

„Najveći problemi nastaju kada treba da uradite nešto u službi katastra. Čeka se po dve, tri godine da se jedan predmet reši jer su pomešali podatke prilikom prelaska na njihov elektronski unos“, izjavila je Randjelović.

recenicu KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + nine =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.