Kina i Srbija potpisale su danas Memorandum o razumevanju o razvoju kinesko-srpskog industrijskog parka, koji će biti građen kao zajedničko preduzeće, a prostiraće se na 500 hektara u Smederevu. Ministar privrede Srbije Goran Knežević rekao je da će park omogućiti dolazak većeg broja kineskih investitora u Srbiju s kvalitetnijim projektima.

„Očekujemo da naše radne grupe već od septembra krenu da rade na ‘papirologiji’, i u najkraćem roku, već u 2018. godini. da počne da radi deo te industrijske zone“, istakao je Knežević.

Dodao je da je prijateljstvo kineskog i srpskog naroda „neupitno“ i da „poslednje inicijative najviših predstavnika dve zemlje, vode tome da prijateljstvo preinačimo u najbolje ekonomske odnose“.

„Imamo odlična iskustva sa kineskim investitorima i želimo da to produbimo na mnogo višem nivou, da zajednički izađemo na treća tržišta, i pokušamo da podignemo ekonomske kapacitete“, kazao je Knežević.

Zamenik predsednika Stalnog odbora Narodnog kongresa provincije Hebej, Fan Žaobing rekao je da se danas ne samo učvrstila saradnja Srbije s grupom Hestil, već i produbila kroz sporazum o industrijskom parku.

Ju Jong, predsednik „Hibis grupe“, koja je vlasnik Železare Smedeevo, rekao je da kompanije koje treba da rade u industrijskom parka trebu „treba da imaju želju za investiranjem i izvozom, kao i da budu odgovorne“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − 7 =