У ПОСЕТИ РУДНИКУ И ДРУГАРИМА У МАЛОМ БАВАНИШТУ

Обрађујући наставне садржаје о изворима енергије из предмета Природа и друштво, трећаци ОШ “Десанка Максимовић“ Ковин су, у организацији родитеља и радника Рудника Ковин у сарадњи са учитељицама Снежаном Ломигора и Наташом Буљугић, , реализовали занимљиву и едукативну посету.

Обрађујући наставне садржаје о изворима енергије из предмета Природа и друштво, трећаци ОШ “Десанка Максимовић“ Ковин су, у организацији родитеља и радника Рудника Ковин у сарадњи са учитељицама Снежаном Ломигора и Наташом Буљугић, , реализовали занимљиву и едукативну посету. На отвореном простору, уз Дунав, ученици су заинтересовано слушали предавача Горана Будимлића, руководиоца на копу, који је објаснио систем експлоатације јединственог подводног рудника, где се помоћу багера извлачи угаљ из Дунава до дубине око четрдесет метара. Ђаци су добили и одговоре на питања која су се односила на време и количину угља који се ископа: угаљ се вади годишње око осам месеци, дневно се ископа око двеста тона… Са поруком да ће у будућности коришћење обновљивих извора енергије бити све интензивнија, можда ће баш неко од присутнх ђака проналазити места у нашој околини која још увек имају могућности нове експлоатације угља, водећи рачуна и о заштити животне средине, додаје о утисцима после посете Руднику учитељица Наташа Буљугић.
Трећаци су са својим учитељицама посетили и другаре који похађају одељење ОШ “Јован Јовановић Змај“ у Малом Баваништу и о томе нам пишу овако:
У свету постоји једно царство…
…У њему царује другарство…Ученици трећих разреда ОШ“Десанка Максимовић“ из Ковина посетили су издвојено одељење ОШ“Јован Јовановић Змај“ у Малом Баваништу. Насмејана учитељица Веронка је са својим ђацима дочекала другаре из „Десанкине“ школе који су имали прилику да се упознају са радом у једном комбинованом одељењу ученика од првог до четвртог разреда. Након међусобног представљања, домаћини су одгледали припремљене драматизације текстова ђака из Ковина, који су били духовитог садржаја, награђени смехом и аплаузима. Заједно су отпеване песаме о другарству, али и другарски је подељено слано и слатко послужење! Свима је највише радости донела, ипак, заједничка игра у школском дворишту!
Наравно, уз занимљиве вести, послали су нам и фотографије са посета Руднику и другарима у Малом Баваништу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − seventeen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.