U eksploziji u centru Skadra u kojoj je povredjeno šest osoba, povrede je zadobila i radnica Radio televizije Crne Gore, preneli su danas podgorički mediji.

Elspozija se dogodila jutros oko 10.30, u centru Skadra na trgu Rus, a meta napada, kako prenose mediji u Tirani pozivajući se na policiju, bio je albanski biznismen Ljuljzim Kula.

Agencija AP ranije danas prenela je da je u toj eksploziji osam osoba povredjeno.

Ekipa TVCG bila je na zadatku i snimala prilog o Crnogorcima koji poslednjih godina sve češće trguju u Skadru.

Povredjenoj radnici RTCG Rajki Gardašević pomoć je ukazana u bolnici u Skadru, posle čega se zajedno sa ekipom TVCG vratila u Crnu Goru.

Reporterka Marija Radulović koja je u trenutku eksplozije bila na licu mesta, ispričala je da je bomba bila postavljena pod vozilo ispred zgrade u centru Skadra, u kojoj su, izmedju ostalih i prostorije srpsko-crnogorske manjine.

„Bilo je kao na filmovima, a eksplozija nas je bacila nekoliko metara. Haotična situacija, povredjeni ljudi, nismo znali kuda bežimo. Pravo je čudo što nije bilo većih posledica. Kasnije smo čuli da je bomba podmetnuta pod automobil nekog biznismena“, kazala je za RTCG Radulović.

O dogadjaju su obavešteni Ministarstvo inostranih poslova i ambasada Crne Gore u Tirani, čije je osoblje odmah krenulo u Skadar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.