Čelnici Evropske unije Donald Tusk i Žan-Klod Junker čestitali su Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima i naglasili da „izglasano poverenje kazuje da narod Srbije potpuno podržava evropski put“ koji je odabrao i koji će odvesti do članstva u EU.

Predsednik Evropskog saveta Tusk i predsednik Evropske komisije Junker su Vučiću „poželeli da nastavi taj put pospešenjem reformi uporedo s procesom koji vodi članstvu“ u EU. Oni su naglasili da su „stabilne i delotvorne institucije, vladavina zakona, kao i bitka protiv korupcije presudni za dalji povoljan ekonomski razvoj“.

Oni su naveli da su uvereni da će Vučić kao predsednik Srbije „nastaviti da podstiče saradnju i pomirenje u regionu, što je od bitne važnosti za stabilnost, mir i napredak“.

„Vaša odlučnost će biti ključna za dijalog Beograda i Prištine, uz usluge dobre volje EU…“, dodali su Tusk i Junker u čestitki upućenoj Vučiću.

U čestitki Tusk i Junker navode da izbor Vučića za predsednika Srbije potvrdjuje snažnu podršku koju on uživa u stanovništvu i da žele ponovo da naglase punu podršku Evropske unije programu evropskih reformi u Srbiji, uz očekivanje da u budućnosti rade sa njim kao sa predsednikom Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.