Tramp potpisao zakon o budžetu

Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je danas zakon o budžetu koji je Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio noćas i prekinuo višečasovnu blokadu vlade.

„Upravo sam potpisao Zakon. Naša vojska će sada biti jača nego ikad ranije. Mi volimo Vojsku i potrebna nam je i dali smo im sve i više od toga. Prvi put da se ovo dogodilo u dugo vremena. Takodje znači POSLOVE, POSLOVE, POSLOVE“, napisao je danas Tramp na Tviteru.

Predstavnički dom američkog Kongresa je tesnom većinom usvojio dogovor o budžetu pred zoru, čime je okončana kratka blokada vlade i otvoren put za ogromno povećanje potrošnje za vojsku i za domaće programe.

Zakon je usvojen uprkos protivljenju demokratskih poslanika koji su tražili obećanje da će se zauzvrat glasati o zaštiti takozvanih „sanjara“, imigranata dovedenih ilegalno u zemlju kao deca.

I grupa republikanaca se protivila zakonu, zbog povećanja potrošnje.

Vlada je blokirana u ponoć pošto je republikanski senator Rend Pol blokirao glasanje po hitnom postupku u Senatu, optužujući druge republikance za „saučesništvo“ u vraćanju deficita na sumu od hiljadu milijardi dolara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 16 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.