Predsednik Kosova Hašim Tači izrazio je večeras tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem spremnost da kosovske institucije, u skladu sa važećim zakonima, saradjuju sa srpskim u istrazi jučerašnjeg ubistva predsednika Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Tači je na Fejsbuku napisao da su nadležni organi Kosova spremni da, u skladu s važećim zakonima Kosova, saradjuju i primaju „bilo kakvu pomoć koja može dovesti do rasvetljavanja ubistva“.

„Dvojica predsednika su istakla neophodnost da se da dovoljno vremena kako bi nadležni organi na stručan i nezavisan način završili svoj posao. Predsednici su istakli da je otkrivanje izvršilaca ubistva najvažnije“, naveo je kosovski predsednik.

Tači je dodao da je tokom razgovora pružio uveravanja da nadležni organi, tužilaštvo i Policija Kosova vode intenzivnu istragu u cilju otkrivanja i dovodjenja izvršilaca zločina pred lice pravde.

„U telefonskom razgovoru dva predsednika su razmotrila i mnoga pitanja od zajedničkog interesa, usredsredjujući se na potrebu nastavljanja dijaloga o normalizaciji odnosa dve zemlje, na jačanje mira u regionu i evroatlanske perspektive“, napisao je Tači.

Predsednici Srbije i Kosova razgovarali o ubistvu Olivera Ivanovića

Kako je saopšteno iz Predsedništva Srbije, sagovornici su izrazili žaljenje zbog ubistva Ivanovića i ocenili da je dijalog Srba i Albanaca, kao i zajednički rad na smirivanju i stabilizaciji prilika na Kosovu i Metohiji, od ključnog značaja za obe strane. Dodaje se da je Vučić „još jednom“ zatražio od Tačija da prihvati učešće srpskih državnih organa u provodjenju istrage o ubistvu Ivanovića, kako bi taj „gnusni“ zločin u najkraćem mogućem roku bio razrešen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + fifteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.