S budžetom od 180 miliona dolara, dvoje relativno novih glumaca i opskurnim stripom iz 70-tih godina prošlog veka kao izvorom nadahnuća, Lik Beson rizikuje s najnovijim filmom „Valerian i grad hiljadu planeta“ koji u SAD počinje da se prikazuje 21. jula.

Naučnofantastični film je najskuplji ikada i projekt je kojim je francuski reditelj bio opsednut od kad je kao dečak čitao strip „Valerian i Laureline“.

„To je bila moja jedina mogućnost bega kako bih bio slobodan, maštao, sanjao. Jako se dobro sećam“, kaže on.

Reditelj „Velikog plavetnila“ (1988) i „Petog elementa“ (1997.) želi od „Valeriana“ da napravi sagu te mu je nužno da film bude uspešan kako bi opravdao nastavak. Beson je poznat i po klasicima poput „Nikite“ i „Leon: Profesionalac“.

U glavnim ulogama su Dejn Dehan (31) i Kara Delevinj (24), ali se pojavljuju i Rijana, Itan Houk i Klajv Oven u pratećim.

Glavni likovi, Valerian i Laurelajn, su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u celom svemiru. Valerian ima u planu romantičnu vezu sa svojom partnerkom, međutim ona će ga odbiti zbog njegove prošlosti sa ženama. Oni su poslati na misiju u međugalaktički grad Alfa, metropolu koja je sastavljena od hiljadu planeta.

Izvor: YouTube

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 9 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.