Suđenje optuženima za učešće u ubistvu američkog državljanina Bakari Hendersona na grčkom ostrvu Zakintos, odvijaće se u Patri, izjavila je advokatica dvojice optuženih Zora Dobričanin.

Osim Dušana Rankovića koji se i dalje nalazi u pritvoru policijske stanice na Zakintosu, svi ostali su već prebačeni u zatvor u Patri, ali postoji mogućnost da ih u toku sledeće nedelje rasporede po različitim zatvorima u Grčkoj.

Postoji mogućnost i da mlađa punoletna lica budu smeštena u pritvoru zatvora za maloletnike koji se nalazi u blizini Atine.

Devet osoba, starosti od 18 do 34 godina, sumnjiče se da su pretukle na smrt 22-ogodišnjeg Hendersona iz Ostina, u Teksasu, u ranim jutarnjim satima 7. jula u Laganasu. Pritvor je određen sedmorici osumnjičenih, od kojih su petorica Srba, jedan Britanac srpskog porekla i jedan Grk.

Preostala dvojica osumnjičenih 22-ogodišnjih državljana Srbije puštena su uz kauciju od 5.000 evra.

Dvojica, koji su se u petak vratili sa Zakintosa u Srbiju, pušteni su da se brane sa slobode. Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučesništvo u ubistvu.

Jedan od mladića koji su nakon tuče na Zakintosu i hapšenja došli u Srbiju izjavio je da se ne brani sa slobode, već da je pušten na slobodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 17 =