Beograd — Funkcioner SNS Nebojša Stefanović kaže da je prebrojano 80 odsto glasova sa Kosova i da je Aleksandar Vučić osvojio 80 odsto, a svi ostali kandidati 20 odsto.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

„Očekujemo da će se taj trend nastaviti do kraja“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u sedištu SNS i proceni da će, kada se sve sabere, Vučić ukupno u Srbiji imati 56 odsto glasova.

„Uveren sam da će ovako veličanstvena pobeda Aleksandra Vučića u prvom krugu biti snažan signal regionalno i da će druge zemlje regiona videti da mogu da se oslone na Srbiju koja može da pomogne i u zajedničkim ekonomskim naporima, zajedničkom tržištu u svim drugim sferama“, ocenio je on.

Stefanović je zahvalio SPS i JS i drugim koalicionim partnerima kao i građanima koji su izašli na izbore i „podržali politiku koja garantuje stabilnost, strane investicije i više radnih mesta“.

On je kazao da je ovo prvi put posle 1991. godine da je jedan kandidat za predsednika Srbije „tako čisto pobedio u prvom krugu“.

Stefanović je naveo da je Vučić u Beogradu osvojio 410.000 glasova što je rekordan broj.

„Imao sam malu bojazan jutros. Video sam da su pored izabranog predsednika Aleksandra Vučića još dva kandidata proglasila pobedu – Luka Maksimović Beli i Saša Janković. Ja sam se uplašio da će se oni sudariti jutros negde kod Predsedništva. Srećom to se nije dogodilo tako da smo uspeli da očuvamo javni red imir u punom kapacitetu i nadam se da ćemo tako uspeti i dalje“, kazao je Stefanović.

On je rekao da su „ljudi u Srbiji razumeli sve“ i da su neki kandidati pokušali do poslednjeg trenutka da negiraju rezultate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − eleven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.