Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je izjavio da su, prema istrazi ubistava dve žene i jednog deteta u beogradskim centrima za socijalni rad, policijski službenici postupali u skladu s pravilima.

„Ako se pokaže da postoji neko ko nije radio kako treba, odgovaraće“, kazao je ministar na konferenciji za novinare u Beogradu.

Stefanović je istakao da su policajci odgovarali na pozive i izlazili na teren „svaki put kada su bili pozvani i na teritoriji Voždovca i Rakovice“.

Dodao je i da su podnosili krivične projave protiv nasilnika i da su se o svemu konusultovali i s tužiocima i sudijama.

Izmišljotine da je policija povezana s nasilnikom

Komentarišući navode medija o povezanosti policije s nasilnikom koji je ubio bivšu suprugu u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu, a zatim, izvršio samoubistvo, Stefanović je rekao da su to izmišljotine.

Negirao je i tvrdnje pojednih medija da ubijena žena nije bila vlasnica auto škole koju je on posetio, već da je vlasnik bio njen bivši suprug, nasilnik.

Pišući o tome „na taj način mediji ponovo ubijaju žrtvu“, ocenio je Stefanović i ponovio da su on i direktor polcije Vladimir Rebić u toj auto školi bili upravo da bi pružili podršku toj ženi, a da je u to vreme nasilnik bio u zatvoru već osam meseci, a potom još 15.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + 12 =