Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović kritikovao je danas potpredsednicu Vlade Srbije Zoranu Mihajlović zbog izjave da se „Srbija opredelila za Evropsku uniju“ i naveo da ta izjava ne odgovara istini jer srpski narod niko nije pitao da li želi u EU ako je uslov za to da se Srbija odrekne Kosova i uvede sankcije Rusiji.

Stamatović je u saopštenju naveo da je „skandalozno“ da Zorana Mihajlović „uzurpira pravo da tumači spoljnu politiku Srbije“ i u prisustvu ruskog ambasadora tvrdi da Srbija jeste vojno, ali nije politička neutralna i da se „Srbija opredelila za Evropsku uniju“.

Mihajlović je danas posle puštanja u saobraćaj rekonstruisanog dela pruge Beograd-Bar izjavila da Srbija ide ka EU i nema razloga da nema sporazume s Rusijom i drugim državama, a Stamatović je ocenio da su njene izjave „antiustavni čin“.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Vašingtonu „prima naloge u pogledu odnosa Srbije prema NATO-u, daljeg odricanja Kosova i Metohije i udaljavanja od bratske Rusije, sve u sklopu ubrzavanja evroatlantskih integracija“.

Stamatović  rekao da je ostalo još 45 dana do početka primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), kada će, kako je naveo, srpska zemlja početi da prelazi u ruke strancima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + seventeen =