Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatić ocenio je danas da sve „nacionalno i državno odgovorne“ institucije, stranke, pokreti i javne ličnosti treba da bojkotuju poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića da učestvuju u dijalogu o Kosovu.

„Predsednik Srbije proglasio je početak ‘druge faze unutrašnjeg dijaloga’ o Kosovu u istom danu u kome je gradjane Srbije opet pokušao da kljuca u zdrav mozak, objašnjavajući im da je bolje ući u koaliciju sa Ramušem Haradinajem, za koga i sam tvrdi da je ratni zločinac, nego, recimo, sa Aljbinom Kurtijem koji, iako albanski šovinista, ipak, nije okrvavio ruke nad Srbima“, kazao je Stamatović.
  
Zdrava Srbija je saopštila da je upozorila starešinstvo Srpske pravoslavne crkve (SPC) da „nipošto ne učestvuje u ovoj Vučićevoj karaoke predstavi koja treba da mu posluži kao ‘smokvin list’ za brutalnu izdaju Kosova i Metohije koju je počinio u aprilu 2013. godine, prihvatanjem okupatorskog diktata u tekstu Briselskog sporazuma“.

„Umesto toga, Zdrava Srbija očekuje od SPC da svojim primerom pokaže da nije ‘crkva kruga dvojke’ i da, premeštanjem sedišta patrijarha i Svetog arhijerejskog sinoda u njihovo istorijsko sedište, u kompleks Pećke patrijaršije, već do kraja meseca, jasno poruči vernicima i gradjanima Srbije šta misli o Vučiću i njegovim petokolonašima“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + five =