Američki milijarder Džordž Soroš je danas odbacio tvrdnju premijera Slovačke Roberta Fica da pokušava da sruši njegovu vladu i da destabilizuje tu zemlju.

Fico je juče rekao da je upravo Soroš uticao na predsednika Slovačke Andreja Kisku koji je pozvao na temeljnu rekonstrukciju Ficove vlade, a ako toga ne bude, da se raspišu vanredni poslanički izbori.

Kiska je taj poziv obrazložio gubitkom poverenja Slovaka u vlastitu državu posle nedavnog brutalnog ubistva novinara Jana Kucijaka i njegove verenice Martine Kušnirove. Kucijak je radio na tekstu o aktivnostima italijanske mafije u Slovačkoj i njenim vezama s ljudima bliskim Ficu.

Portparol Soroša, Majkl Večon (Vachon) rekao je da taj 87-godišnji milijarder madjarsko-jevrejskog porekla nije imao ulogu ni u govoru predsednika Kiske, niti u nedavnim demonstracijama u Slovačkoj.

Večon je kazao da su Soroš i Kiska u septembru u Njujorku, na sastanku kojem su prisustvovali i njihovi pomoćnici, razgovarali o mogućnostima bolje integracije romske manjine u Slovačkoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.