Srpska napredna stranka (SNS) pozvala je danas Demokratsku stranku (DS) da objasni gradjanima zašto nije „ostavila za sobom“ ugovor s Fijatom i zašto nije obezbedila izvoz automobila iz Kragujevca u Rusiju.

SNS je u saopštenju ocenio da su funkcioneri DS-a „poslednji koji bi mogli da diskutuju na temu radnika i radničkih prava osim ako neće da objasne onim pola miliona radnika i njihovim porodicama, koje su izbacili na ulicu sprovodeći pljačkaške privatizacije, koliko je ko od njih novca od rasprodaje državne imovine stavio na svoj privatni bankovni račun“.

„Ostaće zabeleženo u srpskoj istoriji da je DS najbahatija, najneodgovornija i najsramnija vlast ikada, koja je jedino bila sposobna da napravi tajkunsko-kriminalno-političku hobotnicu koja je udavila Srbiju i dovela je do bankrota. Sve što su funkcioneri DS-a dotakli, ili su opljačkali, ili su napravili probleme gde god su se pojavili, od uslova pri sklapanju brojnih ugovora, pa do svih mera koje su sprovodili“, navodi se u saopštenju.
DS je ranije danas povodom višedevnog štrajka u Fijatu u Kragujevcu saopštila da ako ta kompanije ode iz Srbije, za to neće biti krivi radnici koji traže povećanje plata, već će biti kriva vlast jer nije ispunila obećanja u vezi sa izvozom modela „500L“ u Rusiju.

„Radnici su samo kolateralna šteta nesposobnosti Vlade da ispuni svoja nagomilana obećanja i današnje ogoljeno svaljivanje krivice na radnike za sve probleme jeste očajnički pokušaj traženja krivca“, navodi se u saopštenju i dodaje da se zbog lažnih obećanja „vlast Aleksandra Vučića pokazala kao neozbiljan, nekompetentan i nepouzdan partner“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 9 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.