Nekadašnji šef dopisništva agencije RIA novosti u Beogradu i bivši ministar informisanja u Černomirdinovoj Vladi Sergej Gruzinov rekao je za N1 da je Vučić napravio pametan korak što je otišao u posetu Moskvi, i da će mu to doneti još glasova. Kaže i da na osnovu dosadašnjeg iskustva koje ima, ne vidi mogućnost novog rata na Balkanu.

Svi mediji u Rusiji prenose informacije o poseti Vučića Moskvi i sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom, a za sada ima komentara da su našli zajednički jezik i da je atmosfera pozitivna, naveo je Gruzinov.

„Ovo je pametan korak Vučića, zato što većina Srba ima pozitivne utiske o Rusiji, i to je nama dobro poznato. Ja mislim da će dobiti više glasova kao rezultat ove posete“, naveo je nekadašnji ruski ministar.

Govoreći o situaciji na Balkanu, ocenjuje da je jedini cilj Rusije – mir, „bez obzira na opaske u regionu, ne od Srbije, nego do BiH do Makedonije“.

Putin je pre nekoliko dana primio i Marin le Pen, takođe kandidatkinju na predstojećim izborima u Francuskoj.

Komentarišući tu posetu, Gruzinov kaže da je francuska kandidatkinja napravila grešku. „Jer Francuska podržava strance protiv Rusije i većina Francuza neće glasati za nju posle sastanka s Putinom“, objašnjava.

Osvrćući se na smer Srbije, Gruzinov kaže da se ne može sedeti na dve stolice. „Nema ništa strašno u tome što će Srbija i Crna Gora postati deo EU i NATO, čak“, kaže on i dodaje da je svojevremeno Brežnjev razmišljao o priključenju SSSR Alijansi.

„Nemamo opasnosti od Trećeg svetskog rata“, kaže.

Optimista je što se tiče i Balkana. „Ja ne vidim mogućnosti novog rata na Balkanu, koristim svoje iskustvo u ratovima… Neće biti nikakvih ratova više na jugoistoku Evorpe, to nećemo dopustiti ni mi u Moskvi ni Brisel“, zaključio je.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 5 =