Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je danas da su protekli predsednički izbori bili neregularni i ocenio da Srbijom nije vladao takav medijski mrak još od ’90-tih godina 20. veka.

Sejdinović je agenciji Beta rekao da su izbori u Srbiji bili neregularni mnogo pre nego što su otvorena biračka mesta, jer kako je dodao, ovakav medijski mrak nije vladao ni ’90-tih, pogotovo u manjim mestima, gde gradjani nemaju pristup niti jednom mediju osim režimskih.

„Kada vlada odsustvo bilo kakvog dijaloga i dominira poziv na linč političkih protivnika, onda to sa demokratijom i slobodnim izborima nema nikakve veze, već samo i jedino sa totalitarizmom“, rekao je Sejdinović.

On je optužio predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića da je vodio „agresivnu kampanju“ koja nema veze sa demokratijom nego sa „nasilništvom“.

Sejdinović je optužio Vučića i da je tokom kampanje potrošio „desetine miliona evra našeg novca (poreskih obveznika)“.

„Ako tome pridodamo i zastrašivanje gradjana, mnogobrojne nepravilnosti na biračkim mestima, ozbiljne probleme sa biračkim spiskovima, jasno je da Vučićeva pobeda jeste posledica političkog nasilja. Srbija je kročila u diktaturu erdoganovskog tipa i verujem da će se i oni koji sada podržavaju Vučića i čestitaju mu na pobedi uskoro pokajati“, naveo je Sejdinović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.