Foto: Wikimedia/Asrdjan

Senat kragujevačkog Univerziteta danas je jednoglasno podržao kandidaturu sadašnjeg rektora i redovnog profesora Fakulteta medicinskih nauka u tom gradu Nebojšu Arsenijevića za novi rektorski mandat.

Arsenijevića, koji je bio jedini predloženi kandidat, podržalo je svih 29 članova Senata.

Aktuelnog rektora su za novi mandat predložila Naučno-nastavna veća 10 od ukupno 12 fakulteta, dok dva nisu podnela predlog.

Senat će svoj predlog kandidata za rektora uputiti Savetu Univerziteta koji treba da odluči o konačnom izboru.

Po saznanjima agencije Beta u Rektoratu kragujevačkog Univerziteta, Savet bi najkasnije do 7. marta trebalo da zakaže sednicu na kojoj će se glasati o predloženom kandidatu za rektora.

Mediji su ranije Arsenijeviću pripisali bahato ponašanje i mahinacije, rodjačko zapošljavanje, da je „sredio“ sinu da doktorira i pre nego što je završio osnovne studije i zaposlio ga na Fakultetu medicinskih nauka, kao i da je Agencija za borbu protiv korupcije predložila njegovo razrešenje.

Savet Univerziteta u Kragujevcu 6. februara jednoglasno je odlučio da ne razmatra preporuku Agencije za borbu protiv korupcije za razrešenje s javne funkcije Arsenijevića i odlučio da ne poništi ispravu njegovog sina Aleksandra o stečenom naučno-nastavnom zvanju, iako je inspekcija Ministarstva prosvete utvrdila da je njegov doktorat nezakonit.

Savet je odlučio da preporuka za razrešenje rektora neće biti razmatrana dok se ne donese Odluka o žalbi, podneta Agenciji za borbu protiv korupcije i ne dostavi Savetu kao nadležnom organu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + 13 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.