Beograd — Prema najnovijim podacima RIK-a o privremenim rezultatima glasanja na izborima za predsednika Srbije, Aleksandar Vučić osvojio je 55,09 odsto glasova.

Izvor: Tanjug

Prema podacima na osnovu 90,86 odsto obrađenog biračkog materijala, Saši Jankoviću pripalo je 16,26 odsto glasova, Luki Maksimoviću 9,04 odsto, a Vuku Jeremiću 5,33 odsto, dok je Vojislav Šešelj osvojio 4,47 odsto glasova, prenosi RTS.

Glasalo je ukupno 54,63 odsto birača.

Podaci se, inače, sporije evidentiraju zato što se u RIK donose potpisani zapisnici sa biračkih mesta.

Sledeća konferencija za novinare u RIK-u predviđena je za danas u 10 sati.

Predsednik Srpske napredne stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić proglasio je u nedelju uveče pobedu u prvom krugu na izborima za predsednika Srbije.

Prethodno su identičan ishod izbornog dana objavili CeSID i Ipsos, navevši da je kandidat vladajuće koalicije dobio više od 50 odsto glasova izašlih birača.

Dvocifreni procenat ima još samo Saša Janković, dok je trećeplasirani Luka Maksimović, poznat kao Ljubiša Preletačević Beli. Konačna izlaznost još nije poznata, a procene se kreću između 51% i 54%.

Vučić je proglasivši pobedu rekao da je ona čista kao suza i da je osvojio 12 odsto glasova više nego svi ostali kandidati zajedno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.