Radnici i menadžment fabrike rashladnih uređaja Gorenje Valjevo postigli su danas dogovor o povećanju zarada za 3.000 dinara za sve radnike u proizvodnji i za one koji su direktno vezani za proizvodnju. Dogovoreno je i da iznos za topli obrok bude uvećan za 1.000 dinara, dok će ostali zaposleni dobiti samo uvećan topli obrok.

Kako navode izvori online novina Kolubarske.rs, dogovor su potpisali jedan od direktora Gorenja Simon Kumer i predstavnik Sindikata fabrike rashladnih uređaja Slobodan Stanojlović.

Prema ranijem dogovoru, pored povećanja zarada, svim radnicima u proizvodnji biće isplaćena jednokratna naknada od 3.000 dinara za otežane uslove rada, koju će primiti uz julsku zaradu.

Kolubarske prenose da su radnici na današnjim pregovorima insistirali da povećanje zarada u istom iznosu dobiju svi zaposleni u proizvodnji, njih 965, a ne da to povećanje bude različito u zavisnosti od visine primanja, kako je to menadžment predložio u petak.

Prihvaćena je ponuda menadžmenta da za topli obrok dobiju po 1.000 dinara više i to svi zaposleni, tako da će umesto dosadašnjih 1.300 dinara za topli obrok biti isplaćeno 2.376 dnara.

Gorenje u Valjevu posluje deset godina i za to vreme proizvedeno je pet miliona frižidera i zamrzivača namenjem prvenstveno inostranom tržištu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 5 =