Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) nastupiće na predstojećim izborima za skupštinu glavnog grada na izbornoj listi „Aleksandar Vučić Zato što volimo Beograd“, a na onovu koalicionog sporazuma koji su potpisale Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije i PUPS.

Partija ujedinjenih penzionera će u budućem beogradskom parlamentu imati dovoljno odbornika da bi mogla da formira i svoj odbornički klub.

PUPS ističe da će, na ovaj izraz uvažavanja i dokaz poverenja od strane koalicionih partnera, PUPS uzvratiti tako što će, i tokom izborne kampanje, nastaviti da daje svoj pun doprinos politici poboljšanja socijalno-ekonomske pozicije, pre svega populacije beogradskih penzionera i ostalih ranjivih socijalnih kategorija.

PUPS se naročito ponosi činjenicom da je, u poslednjih 10 godina, njegova beogradska organizacija inicirala i realizovala uvodjenje 13. penzije za najsiromašnije kategorije penzionera u prestonici, besplatan gradski prevoz za sve sugradjane starije od 65 godina, ali i učestvovala u osnivanju dnevnih boravaka i dnevnih centara za penzionere, kao i kreiranju mnogih drugih beneficija za najstarije Beogradjane.

Politika PUPS na teritoriji cele Srbije, u narednom periodu, fokusiraće se na rešavanje problema penzionera i socijalnih poteškoća ostalih ranjivih grupa gradjana, iniciranje svedruštvenog dijaloga o nužnosti reforme penzijsko-invalidskog sistema, razvoj zadrugarstva i zaustavljanje izumiranja sela i manjih naselja u Srbiji, socijalno preduzetništvo i zaštitu imovine naše države, građana Republike Srbije i Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji, što je za PUPS „crvena linija“ u briselskim razgovorima o KiM.   

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + seven =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.