Pokret slobodnih gradjana ocenio je danas da je na pomolu „opštenarodno nezadovoljstvo“ u Srbiji i pozvao premijerku Anu Brnabić da „stane u zaštitu prava radnika“ i da „odmah smeni najnesposobnije i najnestručnije ministre, Nebojšu Stefanovića i Aleksandra Vulina“.

Ocenjujući da vlada Ane Brnabić „ne pokazuje ni kapacitet ni volju da rešava nagomilane probleme u zemlji i obezbedi normalan život i poštovanje zakona“, pokret je u saopštenju pozvao premijerku da „smanji neracionalno velik i preskup broj ministara i državnih sekretara i uvede red u javna preduzeća“.

„Tražimo od vlade da prekine medijski mrak u Srbiji, posebno na nacionalnim frekvencijama, da prestane da na najvažnije državne funkcije postavlja partijske aparatčike i da skloni nesposobne i opasne kadrove kako bi se do narednih izbora, na kojima će ova vlast biti smenjena, izbegao potpuni društveni i državni kolaps“, piše u saopštenju.

Pokret je ocenio i da „predstave za javnost poput hapšenja 360 nepovezanih ljudi odjednom ne mogu da zamene plate, lekove, hranu, ljudsku bezbednost, normalan rad institucija, informisanje, vladavinu prava i pravnu sigurnost“.

„Ana Brnabić za sada ne pokazuje ni autoritet ni znanje potrebno da vodi Vladu, a u Vladi nema jedinstva, iskrenosti i stručnosti koje su potrebne da bi se vodila državna politika, što je njen ustavni zadatak“, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + four =