Foto arhiva

Aktivisti udruženja „Drugi krug“, koji podržavaju predsedničku kandidaturu Vuka Jeremića, danas su organizovali protest u centru Beograda ispred redakcije dnevnog lista „Informer“ tražeći od glavnog i odgovornog urednika Dragana Vučićevića da se izvini za sve laži koje plasira.

Poslanica u Skupštini Srbije iz poslaničkog kluba „Nova Srbija Za spas Srbije“ Dijana Vukomanović rekla je novinarima da je došla da podrži protest da bi se sačuvalo ustavno ljudsko pravo na dostojanstvo. 

Ona je kazala da „Informer“ i Vučićević izlažu medijskom linču sve one koji se protive ili nisu istomišljenici režima Aleksandra Vučića i da „umesto novinarskog pera, drži bič i nemilosrdno bičuje ne samo javne ličnosti već i sve one gradjane koji mogu da mu donesu tabloidni novac“.

„Ovde smo da bi zaštitili sve gradjane koji potencijalno jednog dana mogu da se nadju na naslovnim stranama ‘Informera’ ne samo iz političkih razloga nego zato što su doživeli neku ljudsku nesreću, a nesreća tabloidu kakav je Informer donosi novac. Ovo je borba i za medijske slobode i protiv cenzure i autocenzure“, rekla je Vukomanovićev.

Predstavnici udruženja „Drugi krug“ najavili su da će svakoga dan u 13 časova održavati mirni protest ispred „Informera“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =