Većina sela u opštini Plandište ima dobru vodu sem Banatskog Sokolca zbog velikih količina peska u vodi, i do pola kilograma na kubik. Iako je problem prisutan duže vreme, uskoro bi trebalo očekivati početak radova na bušenju novog bunara čime će i ovaj problem biti rešen.

Banatski Sokolac je malo selo u plandištanskoj opštini sa 200 stanovnika. Poznato je po održavanju Rock wilage , a unazad nekoliko meseca i po lošoj vesti koja se odnosi na vodu koja je lošeg kvaliteta.

Problem je u samom bunaru koji peskari i daje velike količine peska, u talasima i mulja, što nije prijatno za krajnjeg potrošača, a pravi problem i u samoj mreži, kaže Miloš Momčilović, šef održavanja JP „Polet“.

Kada je uočen problem, prvo sito je svojevremeno pojačano još jednim, ali je i ono propalo. Mi ne znamo šta se sa tim dešava. Verovatno postoje neki talasi i udari , ali na kubik vode uđe pola kilograma peska, dojaje Momčilović.

U Javnom preduzeću „Polet“ u čijoj je nadležnosti bunar u Banatskom Sokolcu kažu da problem pokušavaju da reše duže vreme, ali ništa nisu mogli da urade dok nije obezbeđena potrebna dokumentacija.

„Bez svih paprira, dokumentacije, dozvola mi nismo mogli krenuti u posao. Sada imamo projekat , završena je javna nabavka za izvođača radova i nadam se da će do kraja jula, najkasnije sredina avgusta bunar biti završen“, kaže Milan Selaković, direktor Poleta.

Preduzeće Polet, inače, brine o vodosnadevanju u 5 mesnih zajednica u opštini PLandište: Plandište, Banatki Sokolac, Miletićevo, Stari Lec i Hajdučica. Sem Banatskog Sokolca, voda u ostalim selima plandištanske opštine je ispravna za piće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + five =