Veliki požar koji je u ponedeljak izbio na poluostrvu Luštica i dalje pravi probleme vatrogascima, ali je pod kontrolom, objavljeno je na sajtu podgoričkih TV Vijesti. Situacija sa požarima u Crnoj Gori je nešto bolja nego prethodnog dana, ali se vatrogasci još uvek bore sa gašenjem u nekim mestima .

Požar na poluostrvu Luštica, sada je pod kontrolom, saopšteno je Televiziji Vijesti iz tivatske Službe zaštite i spašavanja.

Mesta na kojima je izbio požar su i dalje aktivna, međutim gašenje vatre umnogome olakšava i to što je vetar prestao da duva.

„U gašenju požara pomaže Vojska Crne Gore. Nijedan objekat za sada nije ugrožen“, rekao je komandir Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić.

Uskoro se očekuje i pomoć MUP-a iz vazduha.

Požar u mestu Bigova je pod kontrolom.

Hercegnovski vatrogasci na Ponti Veslo gase požar koji se primakao kućama, ali prema rečima načelnika Službe zaštite i spašavanja Zlatka Ćirovića, one nisu ugrožene.

U ponedeljak je zbog opasnosti od požara sa Ponte Veslo evakuisano oko 80 meštana i turista od kojih su se neki potom vratili.

Hercegnovski vatrogasci u Zabrđu kod Obosnika gase požar koji je izbio iza ponoći. Pomažu im i kolege iz Budve. Situacija u Begovićima je bolja nego u ponedeljak.

„Pomažu nam i meštani, ne samo u gašenju nego i u obaveštavanju o pojavi požara”, kaže Ćirović.

Oko 30 dobrovoljaca iz Herceg Novog aktivno se uključilo u gašenje požara.

Crna Gora je zatražila međunarodnu pomoć, pa u MUP-u očekuju da će ona stići tokom dana.

NATO i saveznici pomoći će Crnoj Gori u gašenju požara, slanjem kanadera. 

Iz tog saveza su rekli da su crnogorske vlasti uputile zahtev za pomoć, tražeći jedan kanader, u znak podrške naporima Crne Gore da se izbore s požarima koji bukte u toj zemlji.

„To su učinili kroz Evroatlantski centar za odgovor na vanredne situacije. Zahtev je odmah dostavljen nacionalnim centrima NATO saveznika i svim partnerskim zemljama koje poseduju takav tip aviona. Čim se utvrdi koja zemlja može pomoći, crnogorske vlasti će s njom odmah dovršiti potrebne procedure za primanje tražene pomoći“, rekao je predstavnik NATO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − 7 =