Poslanik opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević osuđen je na sedam meseci zatvora, jer je oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Knežević je bio optužen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u vreme antivladinih protesta Fronta oktobra 2015. godine ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici. Za to krivično delo predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina. 

Prema optužnici, jedan od čelnika Fronta je prilikom uklanjanja bine i šatora DF-a ispred parlamenta fizički nasrnuo na policajca. Knežević je ranije pred sudom kazao da se branio od „protivzakonitog“ postupanja policije i da je „ponosan na sve što je uradio tog dana“. 

Ukoliko ova presuda postane pravosnažna, Knežević više neće moći da bude poslanik u Skupštini Crne Gore.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković je, obrazlažući presudu, rekao da je Kneževiću otežavajuća okolnost to što je poslanik, a olakšavajuća što nije ranije osuđivan. 

Policajac na koga je poslanik nasrnuo je ranije priznao da se smejao dok ga je Knežević gurao, ali i tvrdio da se osećao ugroženo tom prilikom. Dodao je tada i da je Knežević nasrnuo na njega kada je počelo uklanjanje šatora, te da je nastavio i pored upozorenja da to ne radi. 

Odbrana poslanika Kneževića najavila je žalbu na presudu Osnovnog suda. 

Advokatica Andrijana Razić je podgoričkom radiju Antena M kazala da je kazna „oštra, imajući u vidu i da su u drugim javnosti propraćenim slučajevima počinioci koju su izvršili i mnogo teža krivična dela bili osuđeni na uslovne ili novčane kazne“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.