Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je Aleksandru Vučiću pobedu na izborima za predsednika Srbije, izrazila nadu da će naći rešenja za otvorena pitanja između dve susedne države i obećala podršku Zagreba na putu Srbije u EU.

„Upućujem vam srdačne čestitke povodom izbora na dužnost predsednika Srbije. Uverena sam da ćete na toj odgovornoj dužnosti uspešno raditi za sveukupni napredak vaše države i za dobrobit svih njenih građana“, navela je hrvatska predsednica.

Grabar-Kitarović veruje da će zajedno s Vučićem u predstojećem razdoblju doprinositi unapređenju hrvatsko-srpskih odnosa i nada se da će naći rešenja za preostala otvorena pitanja koja opterećuju odnose dve susjedne države.

„Želim da naglasim da Hrvatska podržava proces evropskih integracija Srbije i spremna je da nastavi da prenosi stečena znanja i iskustva iz zahtevnog procesa koji je i sama nedavno prošla“, istaknula je Grabar-Kitarović i dodala da veruje i u uspešnu saradnju u okviru Procesa Brdo-Brioni, formata za dijalog o jačanju saradnje i stabilnosti jugoistočne Europe.

Đorđe Ivanov: Zajednički da doprinesemo još uspešnijoj i plodnijoj saradnji

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov čestitao je Aleksandru Vučiću izbor za predsednika Srbije i poželeo mu mnogo uspeha u obavljanju te funkcije.

„Dozvolite mi da izrazim zadovoljstvo zbog kontinuiranog razvoja bilateralnih odnosa i uverenje da ćemo u vreme vašeg mandata kao predsednika Srbije, zajednički doprineti još uspešnijoj i plodnijoj saradnji na svim poljima za zajednički uspeh“, poručio je makedonski predsednik.

Ivanov je istakao da su izgradnja dobrosusedskih odnosa i regionalne stabilnosti, integrisanje u Evropsku uniju oblasti koje su prioritet Makedonije. „Verujem u obostranu spremnost na blisku saradnju s vama na ovom planu, na dobrobit obe države“, istakao je predsednik Makedonije.

Prema njegovim rečima, tradicionalno prijateljstvo i posebno međuljudske veze su ogroman potencijal koji zajedničkim naporima treba uključiti u jačanje međusobnog poverenja i saradnje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 7 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.