Moskva — Nema govora o tome da se Kremlj meša u izborni proces u bilo kojoj zemlji, pa ni u Srbiji, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug

Foto: Thinkstock

Na konstataciju novinara da se Putin sastaje sa premijerom Aleksandrom Vučićem, koji je i kandidat na predsedničkim izborima, kao i da se drugi kandidat Vojislav Šešelj zauzeo za razmeštanje ruskih vojnih baza u Srbiji i na pitanje da li Kremlj te izjave tumači ka pokušaj da se obezbedi podrška ruskih vlasti i da li je Rusija spremna da je pruži, on kaže:

„Bezuslovno, nema reči o tome da bi se Kremlj mešao u neke izborne procese. Ali, vi znate da Rusija i Srbija imaju specifičan karakter bilateralnih odnosa i to svakako određuje prilično intenzivan tempo podrške političkog dijaloga na najrazličitijim nivoima“, odgovorio je Peskov, prenosi RIA.

Peskov je prethodno rekao da će Putin i Vučić razgovarati u Moskvi o daljem razvoju strateškog partnerstva između dve zemlje, ekonomskim vezama i drugim pitanjima.

„Predsednik će se danas sastati sa srpskim premijerom Vučićem. Kako se očekuje biće razmotreno stanje i dalje unapređenje rusko-srpskog strateškog partnerstva, a velika pažnja biće posvećena poboljšanju bilateralnih trgovinske i investicione saradnje, širenju kulturnih i humanitarnih veza“, rekao je Peskov novinarima uoči susreta dvojice lidera.

Kako je dodao, na dnevnom redu biće i situacija na svetskoj političkoj sceni, kao i situacija na Balkanu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + fourteen =