Dr. Dušan Čaplovič, počasni građanin Kovačice, potpredsednik vladajuće stranke premijera Fica, bivši ministar za obrazovanje i potpredsednik vlade Slovačke a sadašnji narodni poslanik u parlamentu Slovačke je u svom facebook postu koji je objavio izrazio zabrinutost za stanje Slovaka u Vojvodini i u Opštini Kovačica.On je takođe najavio raspravu u parlamentu Slovačke Republike na ovu temu, sa zahtevom da ministar spoljnih poslova, gospodin Miroslav Lajčak ovaj problem reši sa ministrom spoljnih poslova Srbije, Ivicom Dačićem.

Suština objave Dr. Dušana Čaploviča je u političkim pritiscima vladajuće stranke na slovačku nacionalnu manjinu da se učlane u vladajuću stranku u Srbiji, ili budu simpatizeri iste i u urušavanju kulturnih, obrazovnih, informativnih i ostalih institucija Slovaka.

Dr. Čaplovič je najzaslužniji za donaciju Slovačke Republike od 227.000€  za kupovinu kuće Martina Jonaša, koja je od izuzetnog značaja za slovake u Vojvodini, kao i opreme za digitalno emitovanje programa RTV OK, za čiju se sudbinu ne zna.

U prilogu objavljujemo snimak koji smo dobili isto kao i predstavnici Slovačke Republike a koji govori kako se predstavnici Opštine Kovačica odnose prema institucijama Slovačke Republike, gde Slovačke ambasadore nazivaju lopovima, a ministra spoljnih poslova Slovačke nekoga kome se podvode maloletnice.

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + eighteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.