Oluja u Evropi: U Holandiji otkazani letovi, u Velikoj Britaniji nestanak struje

Svi letovi na amsterdamskom aerodromu Shiphol su otkazani, u Velikoj Britaniji je više hiljada domova ostalo bez struje, a nastava u školama u pojedinim delovima Nemačke je otkazana zbog oluje koja je pogodila severozapad Evrope.

Na zvaničnom Tviter nalogu aerodroma Shiphol navedeno je da su „do daljnjeg“ otkazani letovi usled loših vremenskih uslova.

Holandska aviokompanija KLM saopštila je da je otkazala danas više od 200 dolaznih i odlaznih letova na amsterdamskom aerodromu Shiphol pošto je jaka oluja pogodila Holandiju, prenela je agencija AP.

KLM i Shiphol upozorili su predhodno na moguće izmene letova zbog jakih vetrova sa kojima se juče suočila Holandija, nakon čega je prijavljeno više otkazanih ili odloženih letova.

Holandski meteorološki institut izdao je za veći deo zemlje upozorenje sa oznakom „crveno“, koje je najviše moguće za vremenske uslove.

Zbog oluje je došlo i do prekida železničkog saobraćaja. Saopšteno je da je došlo do sudara na liniji izmedju gradova Gauda i Alfeb ab de Rejn, bez navodjenja detalja.

Zbog oluje koja je pogodila i Veliku Britaniju više hiljada domova na jugoistoku Engleske ostalo je bez struje, a zbog oštećenja dalekovoda i oborenih stabala došlo je do izmene železničkog saobraćaja. 

Uslovi vožnje u pojedinim delovima Škotske su izuzetno opasni, a zvaničnici savetuju vozače da izbegavaju vožnju zbog jakih vetrova, snega i leda.

Luka u belgijskom gradu Gent je zatvorena zbog jakih vetrova, a vlasti Belgije izdale su jutros „narandžasto upozorenje“ za sever zemlje.

U pojedinim belgijskim gradovima oluja je oborenila stabla, a avio-saobraćaj na medjunarodnom aerodromu Zaventem je izmenjen.

Škole su i dalje zatvorene u većem delu Nemačke, a očekuje se da će mećava sa zapada doneti sneg, kišu i jake vetrove.

Vlasti su upozorile gradjane, naročito u zapadnom i severnom delu Nemačke, da ne napuštaju svoje domove.

Nemačka agencija DPA prenela je, pozivajući se na podatke policije, da na putevima izmedju gradova Vilhelmshafen i Vesterstede na severu Nemačke do sudara dolazi „svakog drugog minuta“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − nine =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.