Oluja u Evropi: Najmanje tri osobe stradale (VIDEO)

Najmanje tri osobe su poginule danas u Holandiji i Belgiji usled jakog vetra i oluje koja je pogodila veliki deo Evrope, saopštili su zvaničnici.

Holandska policija navodi da je 62-godišnji muškarac poginuo kada ga je u glavu udarila grana koja je pala s drveta, a da je drugi 62-godišnji muškarac poginuo u gradu Enšedeu kada je drvo palo na njegov automobil. Oba nesrećna slučaja dogodila su se na istoku Holandije.

Vlasti Holandije istražuju da li je s olujom povezana i smrt 66-godišnjeg muškarca u gradu Vurenu u centralnom delu zemlje. On je umro pošto je propao kroz krov od pleksiglasa.

U Belgiji je rano jutros poginula jedna žena kada je drvo palo na njen automobil, a nekoliko ljudi su povredili razni otpaci koje vetar nosi.

U Holandiji otkazani letovi, u Velikoj Britaniji nestanak struje

Jaka oluja praćena vetrovima i snegom pogodila je danas Evropu i dovela do prekida u saobraćaju i haosa na putevima.

Svi letovi na amsterdamskom aerodromu Shiphol su otkazani, u Velikoj Britaniji je više hiljada domova ostalo bez struje, a nastava u školama u pojedinim delovima Nemačke je otkazana zbog oluje koja je pogodila severozapad Evrope.

Na zvaničnom Tviter nalogu aerodroma Shiphol navedeno je da su „do daljnjeg“ otkazani letovi usled loših vremenskih uslova.

Holandska aviokompanija KLM saopštila je da je otkazala danas više od 200 dolaznih i odlaznih letova na amsterdamskom aerodromu Shiphol pošto je jaka oluja pogodila Holandiju, prenela je agencija AP.

KLM i Shiphol upozorili su predhodno na moguće izmene letova zbog jakih vetrova sa kojima se juče suočila Holandija, nakon čega je prijavljeno više otkazanih ili odloženih letova.

Holandski meteorološki institut izdao je za veći deo zemlje upozorenje sa oznakom „crveno“, koje je najviše moguće za vremenske uslove.

Zbog oluje je došlo i do prekida železničkog saobraćaja. Saopšteno je da je došlo do sudara na liniji izmedju gradova Gauda i Alfeb ab de Rejn, bez navodjenja detalja.

Zbog oluje koja je pogodila i Veliku Britaniju više hiljada domova na jugoistoku Engleske ostalo je bez struje, a zbog oštećenja dalekovoda i oborenih stabala došlo je do izmene železničkog saobraćaja. 

Uslovi vožnje u pojedinim delovima Škotske su izuzetno opasni, a zvaničnici savetuju vozače da izbegavaju vožnju zbog jakih vetrova, snega i leda.

Luka u belgijskom gradu Gent je zatvorena zbog jakih vetrova, a vlasti Belgije izdale su jutros „narandžasto upozorenje“ za sever zemlje.

U pojedinim belgijskim gradovima oluja je oborenila stabla, a avio-saobraćaj na medjunarodnom aerodromu Zaventem je izmenjen.

Škole su i dalje zatvorene u većem delu Nemačke, a očekuje se da će mećava sa zapada doneti sneg, kišu i jake vetrove.

Vlasti su upozorile gradjane, naročito u zapadnom i severnom delu Nemačke, da ne napuštaju svoje domove.

Nemačka agencija DPA prenela je, pozivajući se na podatke policije, da na putevima izmedju gradova Vilhelmshafen i Vesterstede na severu Nemačke do sudara dolazi „svakog drugog minuta“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.