Данас је у Градској управи града Панчева одржано предавање за ученике 3. и 4. разреда средњих школа, на тему безбедности младих у саобраћају.

Одељење за саобраћај Градске управе и Kомитет за безбедност саобраћаја града Панчева, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије и Савезом параплегичара и квадриплегичара Србије реализују пројекат под називом „Још увек возим“. У склопу пројекта предавачи, који су трајни инвалидитет стекли у саобраћајним незгодама, преношењем личног искуства кроз интеракцију са младима, говоре о озбиљности последица саобраћајних незгода и ризичним понашањима у саобраћају.

Ученици су имали прилике да кроз предавање и кратке филмове, које су им презентовали Душко Пешић, начелник одељења за превенцију и едукацију Агенције за безбедност саобраћаја и Славиша Савић, представник Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, сазнају више о безбедности у саобраћају.

Овакав вид едукације оцењен је највишим оценама и као такав постао је део превентивних активности усмерен пре свега ка лицима која тек постају возачи.

The post Одржано предавање “Још увек возим” appeared first on Град Панчево.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.