U Ministartsvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odobreno je oko 22,3 miliona dinara za realizaciju socijalnog programa za 49 zaposlenih u Radio-televiziji Kragujevac koji su se opredelili za dobrovoljni odlazak iz preduzeća.

Direktorka RTV Kragujevac Irena Veličković rekla je da očekuje da će novac uskoro biti na računima onih koji su se opredelili za odlazak kao i da će oni narednih dana potpisivati sporazume o raskidu radnog odnosa.

Prema saznanju agencije Beta, deo zaposlenih koji su se izjasnili za socijalni program blizu je odluke da se predomisli odnosno odustane od dobrovoljnog odlaska iz preduzeća i sačuva radna mesta, pošto je postalo izvesno da će RTK preuzeti Grad Kragujevac.

„Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, je prema ranijem dogovoru o saniranju stanja u našoj medijskoj kući zatražio najpre da bude realizovan socijalni program, kako bi uputio zahtev Vladi Srbije za preuzimanje osnivačkih prava nad RTV Kragujevac, shodno odluci Gradskog veća. Potvrđeno mi je da je zahtev Vladi poslat prošle nedelje“, rekla je Veličkovićeva agenciji Beta.

Prema njenim rečima, ukoliko bude prihvaćen taj zahtev na Vladi, konačnu odluku o privremenom preuzimanju RTV Kragujevac, odnosno do nove privatizacije treba da donese kragujevačka Skupština.

Veličkovićeva je ocenila da bi preuzimanje trebalo da bude završeno do 20.juna.

U RTV Kragujevac ima 60 zaposlenih kojima poslodavac nije platio 12 zarada, doprinose i troškove prevoza.

Regionalna RTV Kragujevac privatizovana je u oktobru 2015. godine, a kupoprodajni ugovor je raskinut u januaru 2017.godine.

Od tada je kapital te medijske kuće u državnom registru akcija i udela, a u RTV Kragujevac je imenovan privremeni zastupnik državnog kapitala.

Građani Kragujevca su sa više od 10.500 potpisa podržali opstanak regionalne RTV Kragujevac i ponovno pokretanje programa.

Televizija Kragujevac ne emituje program od 7. decembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + fourteen =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.