петак, 09. јун 2017.

Обавештење за јавност поводом мера предузетих на отклањању последица поплава

Поштовани,

Дана 09.06.2017. године мобилна екипа Завода за јавно здравље Панчево за реаговање у ванредним ситуацијама изашла је на терен и обишла два прихватна центра, Спортско пословни центар „Миленијум“ у Вршцу и Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“ Бела Црква.

У Спортско пословном центару „Миленијум“ у Вршцу затечено је смештених 19 лица. У сарадњи са директором Спортско пословног центра „Миленијум“ Вршац, директором Центра за социјални рад Вршац, директором Дома здравља Вршац и секретаром Црвеног крста Вршац, а на основу процене хигијенско епидемиолошке ситуације и броја осталих лица, која су на дан 09.06.2017. године бројала 19, закључено је да постоји потреба премештања истих на другу локацију. За два лица, директор Центра за социјални рад Вршац и присутни социјални радник, дали су податак да ће их одмах сместити у Дом за лица ометена у развоју „Стари Лец“ у Старом Лецу, а у телефонском договору са градоначелником града Вршац речено нам је да ће смештај преосталих 17 лица бити организован у Дому ученика средњих школа Вршац у Вршцу.

У Дому за децу и омладину „Вера Радивојевић“ Бела Црква (Дом) смештена су 42 лица и у присуству директора Дома, констатовано је да је хигијенско епидемиолошка ситуација задовољавајућа. Директор Дома даје податак да су сва лица стављена под здравствени надзор. Доктори ДЗ Бела Црква, спец. педијатрије и опште праксе, су на пријему прегледали сва лица.

ИНФОРМАЦИЈА И АПЕЛ ЗА УЉМУ, ИЗБИШТЕ И ШУШАРУ

Резултати брзих тестова (колилерт и ентеролерт) показују да је вода у цистернама микробиолошки исправна за пиће.

Остали узорци воде за пиће су неисправни.

Из наведеног остаје већ предложена мера да се вода за пиће користи из цистерни а да се вода из локалних водовода може користити као техничка вода уз системску дезинфекцију са резидуалним хлором до 1mg/l (за прање подова, просторија и веша на температурама изнад 600C).

Начелник Центра за хигијену и хуману екологију
Прим.мр сци мед.др Радмила Јовановић
Специјалиста хигијене
Субспецијалиста исхране

Начелни Центра за превенцију и контролу болести
Мр сци мед. др Слађана Томић
Специјалиста епидемиологије

Директор завода
Прим др Љиљ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.