Uvode se preventivne mere u Centru za socijalni rad Opovo: VIDEO MONITORING I REDOVAN OBILAZAK POLICIJSKIH PATROLA (VIDEO)

image_pdfimage_print

VIDEO MONITORING I REDOVAN OBILAZAK POLICIJSKIH PATROLA
Opovo, 13. jul 2017;

Povodom tragičnih događaja u beogradskim centrima za socijalni rad kada su život izgubile dve žene i jedno dete, a više osoba povređeno, predsednik opštine dr Zoran Tasić i načelnik Policijske stanice Opovo Ilija Škorić danas su posetili Centar za socijalni rad Opovo gde su sa direktorkom centra Jelenom Bjelicom razgovarali o aktuelnoj situaciji, kao i načinima kako preduprediti ovakve potencijalne situacije.

Direktorka centra ističe da se na sreću ovako drastični primeri nasilja u porodici nisu dešavali u našoj sredini, posebno ne u slučajevima pod „kontrolisanim uslovima viđenja“.

– Ipak, nikada se ne zna kada bi to moglo da se desi jer potencijalni nasilnici nisu uvek tako „otvoreni“, često su „pritajeni“ i mi se trudimo da prepoznamo i prijavimo policiji svaki neposredni ali i potencijalni slučaj nasilja, jer sami teško možemo da procenimo koliko to može da bude opasno po „žrtvu“, izjavila je direktorka centra za socijalni rad Opovo Jelena Bjelica.

Predsednik opštine, načelnik policijske stanice i direktorka centra za socijalni rad razgovarali su na ovu temu i dogovorili se o sprovođenju preventivnih mera kako bi se ovakve i slične situacije sprečile.

– U našem centru situacija je pod kontrolom ali smo se dogovorili da bi u narednom periodu morali da preduzmemo niz preventivnih mera u cilju zaštite, kako radnika ustanove, tako i njihovih korisnika. Lokalna samouprava će finansirati projekat koji podrazumeva definisanje posebne prostorije gde će se odvijati rad pod kontrolisanim uslovima viđanja i biće praćen u centralnom sistemu opštinskog monitoringa, najavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Pored monitoringa danas je dogovoreno da policijske patrole u okviru svojih redovnih aktivnosti obilaze Centar za socijalni rad Opovo, kao i formiranje saveta koji bi se bavio ovom problematikom, a koji bi činili predsednik opštine, direktorka centra za socijalni rad, načelnik policijske stanice, kao i direktori doma zdravlja i obrazovnih ustanova, u cilju analize aktuelnih situacija i donošenja preventivnih mera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =