Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin preneo je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću poziv da poseti Rusiju i da sam odredi termin, a saopštio je i nameru da Nikolić tokom posete bude odlikovan, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Nikolić je, na sastanku sa Čepurinom, konstatovao da je prijateljstvo dva naroda i države intenzivno i iskreno, ali da ekonomski odnosi ne prate takav trend i da je potrebno naći nove mehanizme saradnje.

On je rekao da očekuje da će u narednom periodu doći do intenziviranja rada na projektima u oblasti visokih tehnologija, proizvodnje poljoprivrednih mašina, automobila, a da postoje i one u kojima tek treba uspostaviti saradnju – poljoprivreda, farmaceutska industrija i medicina. 

Potrebno je zajednički proizvoditi i izvoziti u treće zemlje. To može doneti značajan rast robne razmene, mnogo novih radnih mesta u Srbiji, naglasio je Nikolić. 

Čepurin je poručio da odnos Rusije prema Srbiji ostaje nepromenjen, a to je da se ne meša u unutrašnju politiku i podržava mir i stabilnost u regionu. On je ukazao da, kada je reč o regionu, u političkom smislu
je potrebno sve rešavati dijalogom, na miran način. 

U tom smislu, mešanje dovodi do najnegativnijih mogućih posledica i Rusija u tome ne učestvuje, istakao je Čepurin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 1 =