Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u Kragujevcu da ga buduća Vlada „personalno ne interesuje“, već ga interesuje da li će biti uspešna ili ne. Dodao je da je skinuo teret sa leđa i potvrdio da je danas imenovan za predsednika Nacionalnog saveta za saradnju s Rusijom i Kinom.

„Verovali vi meni ili ne, ali težak teret sam skinuo sa leđa, tako da o tome uopšte ne razmišljam, samo kao i svaki drugi građanin, hoće li ta Vlada biti uspešna ili ne. Personalno zaista me ne interesuje“, rekao je Nikolić odgovarajući na pitanje koga bi voleo da vidi na mestu premijera.

On je potvrdio da ga je Vlada Srbije danas postavila za predsednika Nacionalnog saveta za saradnju s Rusijom i Kinom.

„Mislim da je nedostajala koordinacija za saradnju. Do sada su ministarstva nekako samostalno to radila. Sada imamo Nacionalni savet u kojem ima sedam ministara, i mislim da ćemo uspeti da koordinišemo, pošto šanse koje nam se pružaju u saradnji s Kinom ne smemo da ispustimo“, rekao je Nikolić.

Dodao je da Nacionalni savet ima 14 članova – sedam ministara i sedam stručnjaka raznih oblasti, a u radu pomaže Kancelarija koja radi na sprovođenju sporazuma s Rusijom i Kinom.

„Nacionalni savet i Kancelarija će spregnuto, zajedno poslovati i mislimo da ćemo uspeti da rešimo sva problematična preduzeća u Srbiji koja očekuju pomoć ili doinvestiranjem, ili prevođenjem u drugi oblik vlasništva. Mi ćemo konačno sačiniti katalog onoga što Srbija ima i želi da ponudi, i onoga što je Kina do sada tražila, a možda nije stiglo baš na pravu adresu“, rekao je Nikolić.

Bivši predsednik je sa suprugom prisustvovao otvaranju nove zdravstvene ambulante u naselju Šumarice čiju je izgradnju finansirala njena Fondacija „Dragica Nikolić“.

Comments

  1. Г-дин Николић је један од представника интересне групе буџетских кидисера, који се пренемажу и глуматају пред бедном Србијом док истовремено све чине да мукте и лагодно живе на рачун обесправљене српске раје која ринта и плаћа порез. Када је било тешко зашто није поднео оставку… Неистина је да је било тешко јер се покушао кандодовати још једном али му је шансу преотео Г-дин Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − ten =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.